Γιώτα Πούλου: «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»;

"Αποκλεισμός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας από το Συμβούλιο Μεταθέσεων ενώ Αστυνομικά Τμήματα μένουν χωρίς προσωπικό!"

20 Ιουλίου 2022

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με Αναφορά που κατέθεσε σήμερα, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έφερε στη Βουλή τις Ανακοινώσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), στις οποίες, όπως τονίζει, καταγγέλλουν τις αυταρχικές πρακτικές που ακολουθεί η διοίκηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας στο Συμβούλιο Μεταθέσεων, κατά τις διαδικασίες μεταθέσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων και Αξιωματικών, εμποδίζοντας ακόμη και την καθιερωμένη συμμετοχή του συνδικαλιστικού οργάνου σε αυτό.

Και συνεχίζει: “Η μέχρι τώρα παρουσία των εκπροσώπων των Αστυνομικών στο Συμβούλιο Μεταθέσεων εξασφάλιζε συνθήκες διαφάνειας και αντικειμενικότητας, με έμφαση στα υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια. Όμως, η διοίκηση, επιλέγει πλέον μία στάση που τορπιλίζει τη συναδελφική αλληλεγγύη, ενώ παράλληλα προκύπτουν ζητήματα και εξω-υπηρεσιακών παρεμβάσεων με κομματική σκοπιμότητα…

Αποτέλεσμα αυτών των μεθοδεύσεων είναι Αστυνομικά Τμήματα σε περιοχές με έντονη παραβατικότητα να μένουν αποδυναμωμένα και απαξιωμένα, με πάνω από 60% κενά σε οργανικές θέσεις, όπως αυτά του Ορχομενού και της Θήβας, την υποστελέχωση των οποίων ανέδειξα με πρόσφατη Ερώτησή μου. Συγκεκριμένα, το Α.Τ. Ορχομενού δεν ενισχύθηκε με κανέναν επιπλέον Αστυνομικό από τις μεταθέσεις, ενώ το Α.Τ. Θήβας έμεινε με έναν λιγότερο!

Την ίδια στιγμή, η ανορθολογική κατανομή των μεταθέσεων λειτουργεί τιμωρητικά για κάποια στελέχη, που πρέπει να μετακινούνται ακόμη και 45 χιλιόμετρα ημερησίως από την κατοικία του προς την Υπηρεσία που υπηρετούν!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποθάλπει και πάλι πρακτικές εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων, αδιαφάνειας και αυταρχισμού, σε βάρος και του Αστυνομικού προσωπικού, αλλά και των τοπικών κοινωνιών!”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2023