Βούλα Καράλη: Το Καρναβάλι Ορχομενού ξεπέρασε κάθε προσδοκία

"Ικανοποίησε τους χιλιάδες επισκέπτες"

1 Μαρτίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Δήμος Ορχομενού και ο Πολιτιστικός και Παραδοσιακός Σύλλογος Ορχομενού σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας συνέχισαν την παράδοση του μοναδικού Καρναβαλιού στον Ορχομενό, την Κυριακή της Αποκριάς.

Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία τόσο λόγω της εντυπωσιακής παρέλασης των αρμάτων του συλλόγου, όσο και από τη συμμετοχή των εθελοντών καρναβαλιστών στα πληρώματα της παρέλασης.

Η παράδοση και η σωστή οργάνωση “νίκησε” την αποχή των τριών χρόνων του κορονοϊού και ο Ορχομενός την Κυριακή της Αποκριάς λικνίστηκε στους ρυθμούς της σάμπα, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό θέαμα στους χιλιάδες επισκέπτες.

Άρματα φτιαγμένα στο χέρι από τεχνίτες του Ορχομενού, εκατοντάδες εθελοντές που συμμετείχαν στα πληρώματα, με επίκαιρα θέματα και σαρκαστική διάθεση, προσέφεραν στους “οπαδούς” του μοναδικού και μεγαλύτερου Καρναβαλιού της Στερεάς ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Την παρουσίαση ανέλαβαν αφιλοκερδώς η πασίγνωστη Ορχομένια τραγουδίστρια Γωγώ Τσαμπά και η Δήμητρα Σπανούλη.

Στην καρδιά του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού, κορυφώθηκαν οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις της Κυριακής με τα παραδοσιακό κάψιμο του Καρνάβαλου ενώ το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, στο λόφο της Δραγατσούλας, ο δήμος Ορχομενού τήρησε το σαρακοστιανό έθιμο με τα Κούλουμα προσφέροντας νηστίσιμα εδέσματα στους επισκέπτες.

“Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι αγωνίστηκαν για τη διοργάνωση, τους εθελοντές, τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, τους χορηγούς μας, που στήριξαν την προσπάθειά μας και το Καρναβάλι Ορχομενού παρουσίασε αυτό το αποτέλεσμα που μας δικαιώνει όλους. Εμείς επιμένουμε στη διοργάνωση και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2024” δήλωσε η Δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024